Pagina's

donderdag 6 maart 2014

Fashion basis, pelplum top, rok of jurk

Eind 2012 de trend al op te komen, in 2013 was de peplum top razend populair en nu in 2014 zijn we hem nog zeker niet vergeten! Maar wat is een peplum top, rok of jurk? Even een voorbeeld van een peplum top en van een peplum jurk.


Het peplum zijn uitwaaierende schootjes die bevestigd zijn aan tops, jurken of rokken. Je taille wordt hiermee extra geaccentueerd. Peplum is ontstaan in Griekenland. Peplum speelt met de proporties van je lichaam die je taille smaller laten lijken. Veel mensen zijn niet zo into the peplum top, wel dragen veel celebrities deze trend. Peplum kledingstukken heb je dus in tops, jurken en rokken, maar dan ook tops met lange mouw, hemdjes, enz. bij de jurk heb je ook weer een lange jurk, of juist lange mouwen. Het peplum wordt veel effen maar ook geprint gedragen.

Hoe combineer ik mijn peplum top/rok? Bij een jurk spreekt het natuurlijk voor zich, je hebt een jurk en wat je daarbij draagt is natuurlijk niet zo moeilijk. 
Bij een top kun je op safe spelen met een broek maar ook kun je er een rokje onder dragen, zo gaat het een beetje lijken op een peplum jurk.Zoals je ziet ziet een pelum top er met een simpele jeans al superleuk uit. Persoonlijk vind ik het erg mooi om bij een peplum top of jurk een statement ketting te dragen.


Hier zie je het met de rok, dit heeft niet echt weg van de peplum jurk hoor maar als je het in allebei dezelfde kleuren zou dragen wel.

Waar is peplum verkrijgbaar? Tegenwoordig is vooral de peplum top supermakkelijk verkrijgbaar en ook budget. In stad heb je ze zo gevonden. Ook online kun je ze makkelijk bestellen, denk aan sites als www.nelly.com en www.boohoo.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten